onsdag 31. desember 2008

Nyttår og nye muligheter.

Ønsker alle venner og bekjente et riktig godt nytt år!

Nå er 2008 snart over og et helt nytt år med 365 helt nye, ubrukte dager ligger foran meg. Jeg blir litt full av nyttårsforsetter og ønsker for det nye året. Sånn har jeg alltid vært.
Vet jo nå, i en alder av 45 at nyttårsforsetter ikke alltid er så lett og leve opp til. Men jeg har noen i år også. Jeg skal strikke, lese, ha det morro og kose meg masse i 2009- det skal jeg klare tror jeg .
Men jeg skal også prøve å være litt mer aktiv, få vekk de 5 kiloene som ligger rundt magen, holde bedre orden i huset, ha bedre oversikt over økonomien, bake ( det er jeg ikke glad i)!,ha en fast handledag og sist men ikke minst bruke litt mer tid på familie og venner.
Og kanskje få meg en annen jobb!?
Men mest av alt håper jeg at vi får et bra år alle sammen. At alle holder seg friske, holder sammen og har en jobb å gå til.

2008 har vært et fint år. Mye av tiden har gått med til håndarbeid. Bruker mye tid på mandagsklubben, som er en gjeng jenter som treffes hver eneste mandag året rundt.
Jeg har meldt meg inn i husflidslaget og blitt kjent med mange nye mennesker. Min første julemesse har jeg deltatt på! Det var veldig moro og blir nok noe jeg prøver igjen.
Jeg har fått litt fart på denne bloggen og bloggen til mandagsklubben og har nå prøvd meg på å lage en salgsblogg også. Spennende!

Men hva tiden bringer med seg i 2009, vet jeg ikke ennå! Bare at hele året ligger der foran meg og har tusenvis av muligheter å by på. Det gjelder bare å se dem og bruke dem.
Jeg gleder meg masse til å ta fatt på dagene som kommer.

Så håper jeg dere alle sammen får et fint år! Lykke til!!!

mandag 29. desember 2008

Her gjelder det å holde tunga rett i munn...

Garnet er tynt og veldig "elektrisk". Det smyger seg på arm og fingre. Ikke kommer jeg helt inn i mønsteret heller, så jeg må sitte med oppskriften foran meg for nesten hver rad. Men det blir fint!

Strikker sjal.

Veldig tynt garn. Ferdig med selve sjalet, men den fine blondekanten kan ta tid.....

Fikk et maleri av min datter.

Syns det er så fint. Ikke dårlig for en 12 åring? Nesten den fineste julegaven jeg fikk i år.

søndag 28. desember 2008

Har fått awards!



Det er like moro hver gang. Noen leser bloggen min og syns den er god nok til en utmerkelse!!
Denne gangen gir jeg videre til; http://tinoshobbykrok.blogspot.com/ og http://hanneshage22.blogspot.com/. Tinos blogg er relativt ny, men den er full av flotte strikkearbeider og finer bilder. Hannes er jeg også innom stort sett hver dag. Mye spennende!
Kunne selvsagt gi videre til maaaaange flere, jeg leser mange blogger hver eneste dag.
Men det får bli med disse to denne gangen.
Ellers er det stille og rolig i huset om dagen. Hosten ser endelig ut til å stilne. Denne forkjølelsen har holdt seg i kroppen alt for lenge. Er så lei. Men som sagt, nå tror jeg endelig den slipper taket.
Julen her i huset har vært ganske stille og rolig. Litt besøk av venner og kjente har vi hatt. Noen kaffebesøk har vi selv foretatt.
Strikkepinnene har fått ligge i ro noen dager, men nå er de fremme igjen.
Har begynt på et nydelig sjal som jeg fikk både garn og mønster på i julegave. Det blir nydelig...
Bilde kommer nok snart.
Dagen i dag skal jeg bruke foran tv og data mens jeg strikker litt, kanskje leser litt og bare kooooooser meg!
Ha en fortsatt god jul, alle håndarbeidsglade der ute!

torsdag 25. desember 2008

Noen av mine gaver.

Har fått masse garn, gavekort på enda mere garn, bøker, pulsvarmere. Noe klær og en helt utrolig fin ny data.
Den gamle bærbare hadde gjordt nytta si. Så jeg er veldig glad for en ny!!!

Min gave fra en hemmelig venn her på Hobbyboden.

Klarte å spare den helt til julaften!! Nydelig grn, kaffe, sjokolade og et nissebilde!
Tusen takk!!

Kalendergave 24.12.08

En flaske deilig dusjsåpe. Nesten vemodig at tiden for kalenderen er over. Sommerfugl har hatt mange fine og nyttige gaver i kalenderen. Lys, hobbyting, parfymer, garn og enda mye, mye mer. Tusen takk, igjen. Det har vært spennende og åpne kalenderen hver dag!

Samarbeid må til.

Kjekt med en storebror!!

søndag 21. desember 2008

Et par tøfler tilhar det også blitt.

Må tove de en gang til for de ble litt større enn jeg hadde tenkt.
Ellers så henger forkjølelsen i ennå, selv om formen er litt bedre. Hoster meg gjennom nettene og det er slitsomt.
Eileen er frisk og rask igjen, heldigvis. Har vi samme forkjølelse er nok jeg også helt bra i løpet av en dag eller to. Krysser fingre for det!
Har ganske mye igjen å gjøre før julaften. Noen flere gaver må kjøpes inn og litt mer rydding i heimen må til. Og noen få kaker skal bakes.
Men siden formen har vært så dårlig og alt er forskjøvet, blir nok endel av planene endret også.
Litt letter rengjøring og noen kaker fra bakeren, jo det blir det nok. Men alle skal få gaver, så det skal jeg handle inn!
Det er noen ganger det er greit med søndagsåpne butikker....

Men i dag er jeg jo også veldig glad for at sola har snudd. NÅ GÅR DET MOT LYSERE TIDER!.
Er nok av de som lar meg tynge litt av de mørke døgnene vi har. Kanskje ikke så mye nå i desember, da er det liksom så fullt opp av andre lys og av ting å gjøre.

Ha en fortsatt fin adventstid!!

Isskrapervotter.

Noen smågaver trengte jeg og da var disse isskrapervottene midt i blinken! Strikket på ganske tykke pinner med Viking naturgarn og tovet.

Julekalenderen begynner å bli tom!

Luke 18 innholdt et lilla lys i sandkakeform.
Luke 17 tyggis. Passer bra for en som aldri er uten tyggis!

Luke 16 en nydelig heklet blomst og te.


I luke 15 fant jeg nydelige perler og fotbadesalt. Har spart på den for å kose meg med et forbad etter julegavehandeltraving! Sommerfuglen har funnet masse forskjellige og fine gaver hele desember. Så tusen takk igjen!!



onsdag 17. desember 2008

Jeg og Eileen er forkjøla om dagen.

Vi har tullet oss inn i dyner og sløvet på sofaen. Da er ikke Maja sen om å komme for å holde oss med selskap! Har ikke tid til å være syk akkurat nå, men det er det ikke noe å gjøre noe med!
I går sov vi mer eller mindre hele dagen og feberen herjet.
I dag har vi vært litt mer våkne, så kanskje er forkjølelsen på vei ut av kroppen allerede!
Håper det, for vi har gaver igjen som må handles inn, kaker som skal bakes og litt mer rengjøring i heimen.

Er jeg ikke heldig!?

Jeg sender påminnelser om klubbkvelder til alle jentene i mandagsklubben hver mandag og blogger litt om hva vi gjør. Som takk fikk jeg denne!!

Karius skjerf strikket i Melkegarn.

Med heklet kant rundt! Mykt og godt og ganske fint.

En klut!

Fikk en oppskrift. Ga meg litt tidlig ser jeg. Den kunne godt ha vært litt høyere. Men pytt, pytt.

fredag 12. desember 2008

Votter til Eileen.


Votter blir stadig borte! Og Eileen trengte noe varmt på hendene. Håper ikke disse forsvinner med en gang! Strikket av garnet jeg fikk i kalenderen, blandet med et babyullnøste.

Luke 12.

Så var vi jammen kommet halvveis allerede! Kaffe og en nydelig heklet blomst denne gang!

Luke 11 er åpnet.

Pastiller. Det passet fint for halsen er litt småforkjøla!

Luke 10 er åpnet.

Et glitterbånd. Skal prøve å dekorere noen tovede lilla hjerter med båndet. Trordet blir fint.

tirsdag 9. desember 2008

9. luke er åpnet.

En liten parfyme. Passet fint for det er lenge siden jeg har skiftet parfyme! Har gått i de samme duftene lenge. Kanskje denne blir en ny favoritt! takk igjen, sommerfugl.

8. luke er åpnet.

Skal kose meg!

Mine nye navnelapper.

Syns at det måtte stå mitt egentlige navn på ting jeg lager til familien.

To som koser seg.

Maja og Niklas.

2 adventslys står og brenner.

Og Eileen har bakt muffins.

Sønnen i huset ønsket seg tøfler.

De er fra Drops. Strikket i dobbelt Vestlandsgarn.

7. luke er åpnet.

Fikk mange fine knapper. Det kommer jo alltd godt med!

søndag 7. desember 2008

Pulsvarmere og et skjerf.

Et nærbilde av pulsvarmerne med pynt. Disse søte blomstene fikk jeg i kalendergave og med en gang jeg så dem viste jeg at de skulle pyne dette settet.
Her ses både skjerfet og pulsvarmerne. Min datter Eileen er, selv om hun ser litt skeptisk ut, selvutnevnt modell. Settet ble faktisk solgt nesten med en gang det var ferdig og skal være en julegave.
Ellers har helgen bestått av litt mer rydding og vasking. Et koselig besøk av svigerforeldrene mine og minn manns tante og onkel. Eileen har hatt overnattingsbesøk av to venninner i helgen. Den ene fra fredag til lørdag og den andre fra lørdag til søndag! Veldig hyggelig. Husker selv hvor koselig og spennende det var å overnatte sammen med venninnner. En masse visking og knising. Og netter som ble fylt med litt for lite søvn.
I går var det julemiddag med kolleger. Vi var ikke så mange fra avdelingen vår, men vi hadde det veldig fint. Spiste god mat og fikk oss litt god drikke. Noen litt mer enn andre når det gjelder det flytende. Men det er helt ok når alle bare oppfører seg greit og er i godt humør! Og jeg som egentlig ikke hadde så lyst til å gå i det hele tatt, storkoste meg hele kvelden! Er det ikke rart at det ofte er sånn?
I dag er det søndag og jeg vet ikke helt hva dagen bringer. Skal ut å åpne kalenderen min, kose meg med resten av tekoppen min og vente på at resten av familien våkner. Så får vi se. Har et par tøfler på pinnene så jeg strikker nok litt på dem.

Har sydd to hjerter til.

Ovenfor ses baksiden.
Og slik er forsiden. Ikke helt julerødt, men stoffene var fine og hjerter hører julen til så jeg henger dem opp! Litt stolt av at fasongen ble så fin! Ikke så lett for en uerfaren syer som meg å få til runde topper, men jeg har klippet ned sømrommet ganske mye og klippet mange småhakk i den for at det skulle bli lett og forme dem. Det ble riktig bra!

Luke nr. 6.

Det er nesten helt umuli gå se, men garnet er nydelig lyseblått. Tynn alpakka, tror jeg! Skal gjemme det til noe spesielt! Tusen takk til sommerfugl, som er min kalendervenn. Å åpne en pakke hver dag, er veldig hyggelig Blir det et kalenderbytte neste år også, blir jeg med igjen.
Men dette er jo også noe man kan gjøre med en god venn også, eller søsken i mellom.

fredag 5. desember 2008

Har sydd noen julehjerter.

De henger i døra ut mot verandaen, derfor ser bildet kanskje litt rotete ut. Men hjertene syns jeg ble riktig så søte. Jeg elsker hjerter i alle former og fasonger!

Luke nr. 5

Hva passer bedre til en evig tedrikkende hobbydame, enn poser med te. Milford har også et passende "slagord" Keep calm and carry on. Herlig!!

Luke nr. 4

Deilige fylte drops! Koser meg med tekoppen min og drops.

onsdag 3. desember 2008

Et skjerf til har det også blitt.

Bildene er tatt i morgenmørket, så de er litt dårlige, men skjerfet er jeg veldig fornøyd med.

Ellers bruker vi dagene til å gjøre det litt ekstra julerent i huset. Med litt protester fra gutta har vi vasket tak og vegger i gangen og sortert klær og sko. Milde himmel så mye som samler seg opp i kurver og skuffer.
Ting som aldri blir brukt er pakket bort for at andre kan få nytte av det. Og ganske mye er kastet. Kjekt å ha skuffer, er det vel fler som har. Problemet med sånne skuffer er at de etter en tid blir temmelig fulle av alt mulig og det som er kjekt å ha, det glemmer man at man har akkurat i den skuffen. Så nå er de tømt igjen. Bare reflekser, solbriller, sykkelpumper og noen andre småting igjen. Så får vi se da, hvor lang tid det går før skuffen er fylt til randen igjen!
I dag fikk hele trappegangen en rundvask. Deilig er det å få vasket litt grundig. Og når alle hjelper til, tar det ikke så uhyggelig lang tid heller. Vi fortsetter i morgen. Da skal vi ta et av gutterommene- iiiiik!!

Luke nr. 3.

Et veldig dårlig bilde er jeg redd, men inni den lille posen lå verdens nydeligste små silkeblomster. Og da jeg så dem viste jeg akkurat hvor de skulle! Vent å se.

Å åpne kalenderen hver dag, gleder jeg meg så til. Det går ikke mange minuttene etter at jeg er stått opp, før pakken må hentes. Det er noe av det koseligste jeg har vært med på, på lenge.

tirsdag 2. desember 2008

2. luke er åpnet.

En artig oppskrift på en liten elefant. Har aldri strikket kosedyr, men jeg skal jammen prøve meg på denne! Så morsomt. Og to sjokolader fikk jeg også. De skal jeg kose meg med.

mandag 1. desember 2008

Her er kalenderne stilt opp på rad.

De store gutta får sjokolade og skrapeloddkalendere, mens jeg og Eileen har pakkekalender.

1. luke er åpnet.

En fin bit stoff. Er ikke helt sikker på hva jeg skal lage av den, men på tirsdag tror jeg at jeg skal få tid til å sette meg ved symaskinen og da er det ikke umulig at den blir omvandlet til noe fint!
Takk til Sommerfuglen for denne og adventskalenderen. Gleder meg masse til å åpne hver pakke helt frem til jul.
Det har jeg nok ikke gjort siden jeg var liten.

Hvite adventslys i år.

I øs pøsende regn var jeg ute og skar noen grener av Tujahekken. Og med røde bånd, noen julekuler og de hvite lysene syns jeg at jeg fikk en fin adventsstake.

Eileen var med på messa.

Hun hjalp meg med salget, hentet kaffe og kaker når vi tok oss en pause. Veldig flink, var hun. Holdet ut hele dagen.
Jeg solgte ganske mye og er fornøyd med messa. Syns det var en spennende og koselig helg. Jeg kommer helt sikkert til å delta flere ganger.