torsdag 27. oktober 2016

Gratis oppskrift på pulsvarmere.


Ser at riktig mange har vært inne på bloggen og sett på disse pulsvarmerne...og her kommer oppskriften!
De blir finest, syns jeg, når de strikkes i de to garnsortene som er oppgitt. Da blir de mye og litt pusete! Men de kan strikkes i nesten hva som helst annet garn, som passer til pinne nr.4 / 4,5.

Strikk i vei! Av salget i butikken min, vet jeg at dette er fine julegaver! Strikk til en god venninne, datter, barnebarn, mor, nabo, kollega. 
LYKKE TIL 


Picotkant (frem og tilbake på p):
1.p: Strikk rett, 
2.p: Strikk rett.
3.p: Strikk rett til det gjenstår 4 m, disse strikkes slik: 2 r sm, 1 kast, i hver av de 2 siste m strikkes det 2 m = 2 nye m på p.
4.p: Ta 1.m løs av p, 1 r, løft den løse m over, 1 r, og løft den bakerste m på høyre p over den fremste, 2 m er nå felt - deretter strikkes det rett ut p. Gjenta 1. til 4.p.

Pulsvarmer: Legg opp 45 med m på p 4,5 med en tråd Alpakka og en tråd Brushed alpakka silk. Strikk rett med Picotkant over de siste 4 m på p - se forklaring over. Når arb måler ca 18 cm felles maskene av. Sy sammen. Strikk 1 pulsvarmer til
.
Pulsvarmerne blir ca 24 cm lange..Ønsker du at de skal bli kortere eller lengre legger du opp flere eller færre masker. Fell av når bredden på pulsvarmeren når rundt hånden. Rillestrikk blir ganske tøyelig, så pass på at de ikke blir for vide!

LYKKE TIL! Kos deg med herlig myke og varme pulsvarmere.

Joruns garn. Hananveien 93,1529 Moss.    jorunholmen@gmail.com, jorunsgarn.no      95154948

3 kommentarer:

 1. Tusen takk for oppskrift! Denne skal jeg nok prøve meg på når jeg går lei av Denversokkene. Produserer for julemesse.

  God strikkekveld fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Hvor mange masker må jeg legge opp til barn ?

  SvarSlett
 3. Takk for at du deler🙏💙

  SvarSlett