lørdag 29. november 2008

Bordet mitt.

Det ble ganske fullt, ja!

Husflidslaget i Moss har et fantastisk sted å ha sine messer. Det gamle huset på Torderød er vakkert med sine lysekroner og flotte dører, tapeter og interiør forøvrig. Stedet er pyntet med adventslys og flere juletrær.
Det er et populært sted å besøke før jul og det er mange trofaste gjengangere som kommer hvert år. Her selges det både håndarbeider og julebakst i massevis.
Jeg håper at jeg får være med på dette flere ganger. Har kost meg i hele dag. Både kjente og ukjente har slått av en prat. En god del av varene mine er blitt med nye eiere hjem. Både sokker, vesker og noen smykker har blitt borte fra bordet mitt! Veldig moro.
I morgen er det på`n igjen, og det ser jeg frem til allerede!

Så mye fint.

Her er det stille før stormen. Bare husflidsdamer i rommet ennå. Og så mye spennende å se. Så utrolig mange kreative mennesker samlet på et sted.

Her er May ved sitt bord.

Spent og ivrig på at dørene skal åpnes.

Mye forskjellig på messa.


Det strikkes og sys, syltes og filtes og masse annet.

fredag 28. november 2008

Så er alt ferdig. Rekker ikke å lage noe mer.

Selv om jeg hadde ganske mye liggende ferdig fra før,er jeg nesten litt overveldet over hvor mye jeg har klart å få ferdig siden 4. november. Her har pinner og filtenåler gått varme i hele november!
Skal bli deilig å begynne å tenke litt jul og ikke minst rengjøring. Nesten hver ledige stund har vært utnyttet til håndarbeid!
Siden jeg ikke har noen peiling på hva som selger, har jeg laget mye forskjellig. Det også, selvfølgelig for at jeg ikke skulle bli lei. Alltid gøy å begynne på noe nytt!
Men vesker, sokker, skjerf og en del julepynt er det en del av!
Nå gleder jeg meg veldig til å få priset-( det har jeg ventet lenge med, veldig usikker på hva jeg skal ta). Men alle tingene har fått merkelapper og alt er presset og tråder er festet!
Så får vi bare se da!
Varene skal stilles ut i ettermiddag og lørdag og søndag er messa i gang på Torderød.
Ønsk meg lykke til!

Smykke.

Et tovet hjerte. Fargen er litt feil, det er dypt rødt/lilla med innslag av bl.a blått. Spennede å se om andre liker dem også!

Noe har jeg laget tidligere og noe er lagd nå.

Kaotisk bilde. eska er en favoritt. Ganske lenge siden jeg strikket den, men om noen vil ha den går den på messa. Hjertesmykkene har jeg laget nå. Syns de er fine!

mandag 24. november 2008

Helgen har vært full av håndarbeid.

Syns at jeg rekker mindre enn planlagt, men noe er ferdig.

På fredag var jeg på busstur til Skøyen med husflidslaget. Mange damer ville være med til Hof gård og handle afrikansk brukskunst! Det var mye fint og spennende der. Kjøpte noe julepynt. Bilde kommer!

Var en tur i Rakkestad på lørdag for å feire nevøen min. Han er blitt 15 år. Denne gang var hele min ungeflokk og mannen i huset bortreist andre steder, så det ble bare meg på tur. Satt på med pappa og tok en liten tur innom Sverige før vi dro til Rakkestad. Ikke så ofte vi er sammen bare vi to så det var ekstra hyggelig å ha tid til å skravle litt med han helt i fred og ro.
Hos søsteren min er det alltid hyggelig å være! Og vi spiste og koste oss i mange timer før turen gikk hjemover og resten av lørdagskvelden ble tilbrakt foran tv`n.

Og som bildene viser ble det en del strikking i helgen også.

Noen tøfler har det også blitt.

Strikket og tovet og nålefiltet dekor.

Har strikket og sydd.

To skjerf i et nydelig mønster jeg fant hos Karipia, tror jeg. Og noen jule"kurver".

Frøken Fryd har filtet.

Gryteunderlagene skal bli gave.

tirsdag 18. november 2008

En liten mus.

Er ikke egentlig så glad i mus. Ikke den levende typen, men denne syns jeg ble veldig søt! Og i kveld tror jeg den kommer til å få en hel familie.

Har laget smykker og julepynt.


Filtet i ull.

lørdag 15. november 2008

Litt jul.

Kluter, filtet hjerte og et sydd filthjerte. Og enda et Karius skjerf! Nå begynner jeg å bli ganske lei av de skjerfene. Men de er kjappe å lage og kan strikkes mens jeg ser tv eller leser litt! Og jeg liker å gjøre flere ting på en gang. Skjerfene blir jo så forskjellig etter garntype og farge.
Det blir sikeert flere av dem. ......

En skuldervarmer og tre pannebånd.

Jeg strikker og strikker! Har måttet plastre fingeren, den er veldig sår. Men jeg kan ikke gi meg nå!

søndag 9. november 2008

Denne veska ble jeg veldig fornøyd med.


Den har ligget uferdig en stund, men nå har den fått pynt og hanker! Og den ble morsom!
Strikkepinnene går nesten varme og husarbeidet blir satt på vent!
Har strikket ikke bare et, men TO hull i fingeren. Så nå håper jeg det er verdt alt strevet. Er veldig usikker på om jeg får solgt noe på messa.Hva vil folk ha? Ikke lett å være førstegangs selger. Men det er så spennende! Og jeg gleder meg masse!!




Strikker og strikker.

Noen julekluter og et par barnesokker.

fredag 7. november 2008

Enda et karius skjer.

Strikket i Odagarn på pinner nr. 6. Fin farge og mykt fint garn. Kanskje det klør litt, sånt kjenner ikke jeg.

Lager til julemesse.

På veldig kort varsel fikk jeg tildelt plass på en messe i slutten av november..... Har det litt travelt!!! Godt at jeg har en stor kurv stående med litt ferdige ting også. Men nå jobbes det for harde livet. Gleder meg veldig!!!! Her er tre par pulsvarmere og et karius skjerf.

Sokker til 17 åring.

Strikket i Viking garn. Deilige myke sokker. Mulig de er litt lite slitesterke, men det finner jeg ut!

søndag 2. november 2008

Lue strikket av Alpa garn fra Euoropris.

Mønsteret på lua er det Lille Blå som har laget. Linken finner du her:http://blogg.hobbyboden.com/lillebla/

Enda et Karius skjerf.

Planen var egentlig å legge dette skjerfet i julegavekurven, men datteren snappet det til seg nesten før jeg fikk festet trådene!

Dette sjerfet har jegstrikket i Milk & honney garn. Syns fargeskiftningene er fine.