tirsdag 31. mars 2009

Pynteskjerf.

Noe får jeg tid til å strikke. Dette pynteskjerfet var kjapt å strikke. La opp 25 masker og strikket noen rader rett og vrang, litt glattstrikk og riller litt hulter til bulter. Da det var slutt på nøstet fortsatte jeg med et grovere garn og heklet litt buer og fastmasker og staver. Pyntet med to heklede blomster til slutt og vips så har jeg et nytt skjerf. Og ingen andre har maken!

Strikkemaskinkurs.

I helgen var Tone og jeg på kurs. Vi lærte grunnleggende bruk av strikkemaskin. Vi fikk lære å regne ut masker og omganger etter prøvelapp. Vi lærte og felle og legge ut og lage pene kanter.
Skjerfet er mitt produkt fra helgen.
Nå er det bare så synd at ikke tiden strekker til. Skulle jo så gjerne prøvd litt mer! Vi har avtalt å bruke en kveld denne uka for å prøve ut noen av teknikkene før de går i glemmeboka!!
Har fått låne en maskin ut uka, men jeg tviler på at det blir så mye strikking.

Vi holder jo på å forberede flere visninger av huset vårt. Det tar jammen meg nok tid, bare det! Så skal mandagsklubben ha håndarbeid og bruktmarked både lørdag og søndag. Det tar det også tid å forberede.....

fredag 27. mars 2009

Hus til salgs!

Jeg rydder og ordner. Prøver å rydde bort mest mulig av personlige ting. Gangen ser ganske så trivelig ut nå.
Fant plutselig ut, midt i ryddingen, at jeg hadde lyst på et pyntehjerte i gangen. Fant litt ståltråd og et gammelt ødelagt smykke. Det ble akkurat som jeg hadde tenkt at det skulle bli.

Ble ganske fint? Det mangler noen bilder rundt omkring etter at jeg har pakket bort og ryddet. Men dette hjertet lyser litt opp på en kjedelig hvit vegg!


Døra er ikke så skjev!! Det er nok meg denne gangen, som ikke er helt i vater. Vasket lykten og feiet bort litt sand. Ser at døra burde ha en vårkrans til pynt. Får se om jeg rekker å finne en!
I dag har jeg gått helt systematisk til verks. Jobber meg fra inngangsdøra og rundt i huset. Setter frem noen lys og blomster, tørker støv av en list her og der. Alt er jo stort sett ryddet og vasket, men noe dukker jo opp. Prøver også å rydde bort mye av klær og sko blant annet.
Så får vi bare si velkommen til de som kommer på visning senere i dag!



Hus til salgs.

I dag våknet vi til dette! Ønsket meg IKKE mer snø nå! Hadde håpet at våren var kommet for å bli, men det var kanskje litt for tidlig.

I dag skal vi ha visning. Tre stykker har kontaktet megler og vist sin interesse! Det var veldig moro! Så nå er det bare å krysse både fingre og tær og håpe at det blir et salg! Dette blir spennende!!


Slik så det ut i går! Helt snøfritt på verandaen. Det kom noen små snøfnugg da også, men de ble det ikke noe av.

torsdag 26. mars 2009

Pulsvarmere eller torgvanter.

Ble ikke disse fine? Er veldig fornøyd selv med både fargene og garnvalg. De er strikket i Babysilke fra Drops. Ideen har jeg lånt fra en venninne som igjen fikk ideen fra et par kjøpte vanter.

I år ble huset vårt lagt ut på FINN, så nå er det "bare" å vente på at noen skal vise sin interesse! Vi er veldig spent på om det finnes noen der ute som har lyst til å kjøpe det!
Og mens vi venter, har jeg tid til litt hobby igjen. Og det er bra, for når vi overtar det nye huset vårt blir det nok noen timer med malekost og hammer igjen!

Ha en fin dag!

onsdag 25. mars 2009

Vår i vinduet.

Pyntet opp med noen vårblomster på kjøkkenbenken. Der står de og lyser opp.

De siste ukene har vi jobbet mye med huset vårt. Men nå er det ikke mer som skal males, snekres og ommøbleres. Det er deilig. Megleren tok sine bilder i går og vi kan sette oss ned og puste litt ut. Vente på prospekt og forhåpentligvis visninger.

Så i går tok jeg på meg jakka, kokte en stor kopp te, hentet boka mi og fant en lun krok på verandaen! Det satt jeg helt stille og bare koste meg et par timer. Litt kjølig, men helt greit.
Denne tiden på året er den aller beste. Nå har vi løfter om lange lyse dager, grillmat, båtturer og sommer foran oss. Kos dere i vårsola!!

Lue


Har strikket vm lua etter mønster fra lille rosin. Det finner du her om du har lyst til å lage en!

søndag 22. mars 2009

Hus til salgs!

Noen liker å sette signaturen sitt på arbeidet! Gutta har jobbet og stått på for at vi skal bli ferdige med vårpussen. Det gjerdet ble nok ikke blitt steamet skikkelig i fjor heller! Men nå er det som nytt!
De siste dagene har vi sortert og pakket bort en del. Rart hvor mye som samler seg i ledige rom! Men nå er vi ferdige- mer eller mindre i alle fall! Vinduer er pusset, snø er fjernet, nye gardiner er hengt opp i noen rom og megleren kan komme å ta sine bilder!
Jeg viser mine bilder og skulle noen ha lyst til å titte nærmere på huset, er det bare å sende meg en mail! jorunholmen@gmail.com
Huset ligger i Rygge kommune! Med Moss som nærmeste nabo! Ikke langt til hverken Oslo, Sarpsborg eller Fredrikstad.
Med E6, Vansjø, Larkollen, Mossemarka osv i nærheten. Her bor du "landlig" og setralt!

Bilde er fra stuen. Pelletsovn sørger for varme og "peiskos". Mye lys og åpne flater.

Litt annen farge i spisekroken.


Et av soverommene oppe ble fort omgjort til soverom igjen. Dette rommet har vi hatt som en garderobe etter at de ble "ledig".




Her bor husets unge dame. Alle soverommene er litt støre enn de virker på bilde. Det er ikke så lett å få med hele rommet med et vanlig kamera!



Tv- stue i toppetasjen.





Her bor jeg. De tre soverommen jeg har tatt bilde av i dag ligger alle sammen i 3. etasje. Der fins det også et lite bad med dusj, tv- stue og en veranda.
Det er totalt 5 soverom i huset + 2 rom som kan benyttes som soverom!
Huset som følger med, inneholder kjøkken, stue, soverom og bad.
Helt greit som en utleiebolig!
Så har du flytteplaner, ta gjerne kontakt med meg!







tirsdag 17. mars 2009

Hus til salgs.

Overbygget del av terassen.

Gårdsplass.

Terassen mot bassenget.


Støpt og inngjerdet basseng. Ca 1 m dypt på det dypeste og ikke veldig stort, men ungene storkoser seg. Jeg kjøler meg på varme sommerdager, jeg også.
Bassenget har rense og varmeanlegg. Rommer ca 16000 l vann.



Fra badet i underetasjen. Inneholder både badekar og dusj.



Romslig gang med fliser og varmekabler.





Vinterhage med utgang til terasse.






Kjøkken med mye skapplass!






Dusj i badet i underetasjen.








Romslig vaskerom.









Hele huset sett fra veien.
Det ligger nesten innerst i en blindvei.










Gårdsplassen og garasje/ inngangsparti.
Over garasjetaket skimtes "hytta" som også følger eiendommen.











Hus til salgs.

Det er blitt vår på verandaen! Mannen i huset hentet frem snøfreseren og fikk fjernet all snøen på verandaen! I dag skal jeg ta steameren og vaske bort spor etter høst og vinter!

Her er en av verandaene på huset. Støpt plate med belegningssten. Huset ligger i Østfold på et stille boligfelt. Vansjø er nærmeste nabo og det er mye fint turterreng i nærområdet.
Kort vei til badestrender i både ferskvann og sjøvann.
Legger inn flere bilder etterhvert! Her er det bare å følge med. Hadde vært morsomt å treffe en kjøper ved hjelp av bloggen!!

En tunika er ferdig.

Mangler å presse heklekanten bittelitt så er den klar!

Nye sokker til datteren.

Hun skal på leirskole og ønsket seg nye sokker. I morsomme farger!

fredag 13. mars 2009

Hobbyrommet er nesten ferdig!

Samlet sammen alt av hobbyting og satt dem i stua! Det er da jeg ser at jeg har mye rart på hobbyrommet mitt! Noe pakkes bort med en gang, så blir det lettere når vi flytter. Det jo ikke alt jeg trenger hele tiden,,,, tror jeg......
Slik så det ut før oppussingen startet. Rommet har vært brukt som soverom og kontor, før det ble hobbyrom. Ikke mye vi har gjort med det de siste årene, nei! Her er det fremdeles Ole Brumtapet på veggene og MYE rot!

Og SÅNN Ble det!! Panel på veggene og litt færre hyller! Resultatet ble så bra at jeg skulle ønske jeg kunne ta rommet med meg når vi flytter!






onsdag 11. mars 2009

Får tid til å strikke litt også!

Dette blir en tunika, tror jeg. Har strikket litt på lykke og fromme, men det ser ut som maskeantall har blitt nogelunde greit. Falt for garnet i bruntoner i tynn alpakka. Det er så mykt og godt. Fargen ble jeg også førnøyd med!
Har strikket overdelen med et annet garn. Nå er det bare å få sydd inn trådene og festet skuldrene skulderpartiene, pynte litt på kanter rundt hals og armhull, så er den ferdig!

Kommer nok et bilde av den når den er helt ferdig. men i dag skal jeg rydde ut ALT fra hobbyrommet mitt!!! Her skal det vist også males litt! Gruer meg litt til ryddingen. Her er hylle på hylle med papirer, hobbyblader og bøker, garn og stoffer, knapper og symaskin. Perler og ull, tegnesaker alt mulig annet rart!
Får vist bare brette opp armene og sette igang!

Vi maler og maler.

Valgte å male panel og tapet i samme farge. Det ble fint! Lyst og enkelt. Gangen er ganske stor og trengte å få "samlet" seg. Det syns vi at vi fikk til!

Vi selger huset vårt og pusser opp slitte og mørke farger. Huset har minst 5 soverom,( + et par smårom som kan brukes som soverom), romslig stue, vinterhage, to bad og vaskerom. Dobbel garasje og en stor veranda + to mindre. Tomten er nesten 2000 m2. Er det noen som trenger litt god plass er dette kanskje noe?

Trappa er pusset og lakket! Den var slitt etter mange års bruk! Både voksne, barn og hunder har løpt hundrevis, kanskje tusenvis av ganger opp og ned i denne trappen og det syntes godt!
Men nå er den like god som ny igjen.
Rart alt man får unna når man må!

lørdag 7. mars 2009

Nye prosjekter.

Nå blir det ganske liten tid til håndarbeid fremover! Vi har kjøpt oss nytt hus og det har gått ganska så fort.
Har tittet etter et litt mindre hus enn vi har nå og plutselig dukket det opp! Det ligger i samme nabolaget og siden vi trives her på stedet og huset inneholdt det vi trengte, tok det ikke lang tid å bestemme seg!

Så nå sitter vi der med to hus plutselig. Og selv om vi har bygd på og pusset opp vårt eget maaaaaaange ganger i løpet av de årene vi har bodd her, er det noen rom som virkelig trenger en oppgradering. Om ikke annet så i farge.
Da er det bare å fine frem malekostene og skride til verket. Resultatet er at kjøkkenveggene nå har fått ny farge.

Gangen har også fått et strøk maling og jeg husket ikke å ta bilde av den flotte bringebærrøde fargen før det var blitt lyst der også!

Det blir nok ikke flere rom som males om, resten skal nok ryddes og tømmes. Det er helt utrolig hva man tar vare på om man bare har plass til det! Og plass, det har vi hatt!! Til de utroligste ting. Vedder på at det dukker opp ting i kasser og hyller, som jeg ikke husket at jeg hadde!!

Kommer tilbake med flere bilder av rydding og maling. Og kanskje noen bilder av det nye huset vårt også!

Og er det noen som tenker på å flytte til Moss og trenger god plass, er det bare å ta kontakt!

Vi pusser opp!

Et ganske kaotisk bilde, men det gir et inntrykk av fargen! Mørke blå vegger!! De hadde irritert oss en god stund, men etter årevis med påbygging og omgjøringer i huset hadde vi blitt litt metter på malearbeider og snekring.

Her er vi i gang! Maler vegger og hvitter taket!

Og sånn ble resultatet!! Mye lysere og trivligere! Og overraskende fort gjort!! I selve kjøkkenet var det ikke mye tapet og male, men forandringen er alikevel ganske stor.


Spisekroken er også ferdig. Gardinene må skiftes ut, men jeg har ikke hatt tid til å skaffe noen nye enda. Det er mye trehvitt igjen, men det skal også få være til nye eiere!
Inntrykket er i alle fall mye lysere og trivligere!



tirsdag 3. mars 2009

Vesten har forandret seg litt.

Nå er vesten nesten ferdig. Har heklet kant rundt.
Den ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Alt for bred over skuldrene foran. Har prøvd å rynke den litt sammen, men jeg må nok sy noen legg!