onsdag 21. januar 2009

Selv om det allerede er onsdag....

har jeg lyst til å fortelle litt om helgen som var.

Fredag hadde jeg fri fra jobben og da skal jeg jo gjerne rekke en masse husarbeid og ikke minst vaske mye klær. Men så er jeg ganske lett å lede bort fra alt jeg syns er kjedelig. Skal "bare"strikke noen omganger, sitte "litt" ved dataen , lese "noen" sider i boka mi osv osv.

Det er jo så mye som er mer morsomt enn å rydde! Og kjedelig, det syns jeg husarbeid er!!! Liker at det er ryddig og rent rundt meg, men vi bor 5 rotete personer på samme adresse og det sier seg at det aldri er ryddig lenge av gangen!

På vaskerommet var alle kurvene fylt til trengsel. Og i alle rom var det ting som hørte hjemme andre steder. Typisk en sånn dag da en ikke vet hvor en skal begynne!
Men en lur ide kom inn i mitt hode. Jeg satte på stoppeklokken på 30 min og jobber til den ringte. Så satte jeg den på igjen i 30 minutter og gjorde noe jeg har lyst til! Det holdt jeg på med hele formiddagen. Midt på dagen bevilgelt jeg meg en hel time "fri"!

Og jeg fikk unna så mye! Klesvasken forsvant. De fleste rom var ryddige i løpet av dagen!
Fortsatte sånn noen timer på både lørdag g søndag. Og syns at helgen var helt herlig.
Fikk strikket mye, lest endel, surfet på nettet OG ryddet huset UTEN at det var så veldig kjedelig.

På lørdag var det 50års lag for en god venninne! Festen var hyggelig med god mat, leker og masse feststemte mennesker.

Og søndag fikk jeg og en annen venninne endelig rotet oss på kino og sett Max Manus! Anbefales for øvrig..

Så søndag kveld satt jeg og følte at helgen hadde vært helt perfekt! Deilig!!

12 kommentarer:

 1. lurt triks!intervall rydding 8)
  - har hørt på radio (kanskje p3, og Else Koss Furuseth?), at noen deler inn livet sitt etter 15 min bolker eller 30 min bolker, og bruker det som enhet til telling. f.eks nå er det seks "kvarter" til jeg er ferdig på jobb osv. fine konsept!

  SvarSlett
 2. Oi så flink du har vært i helga da!!Hørtes ut som ett lurt triks for å få gjort unna litt.Herlig med ryddig hus hvertfall:)

  SvarSlett
 3. Smart måte å få husarbeidet unna på. Har prøvd nesten det samme selv, og det fungerer supert. Man blir veldig fokusert på å få gjort mest mulig i jobb-intervallene, og så går det jo så fort at man ikke rekker å gå lei.

  Kjekt at det ble en fin helg av det også. :o)

  SvarSlett
 4. Max Manus er absolutt en film å anbefale, ja. Så den også i helgen.

  SvarSlett
 5. ja,det er ganske kjedelig å rydd.... jeg har også lett for å fine på andre ting underveis, så det med 30 min intervaller var ganske smart.
  Tror jeg må prøve det......
  Jeg var også i 50 årsdag i helgen og Max Manus har jeg sett......
  Ha det fint!
  Klem Gry : )

  SvarSlett
 6. Så lurt å tidsette oppgavene. Det skal jammen jeg også prøve! Det går nok mer tid på dataen og med strikking enn planlagt.

  SvarSlett
 7. Jah! Det må være noe for meg! Jeg har en tendens til å drive med "lenkearbeid", d.v.s. at jeg starter med f. eks. å stryke klær, er ferdig med en duk, bærer den til dukskuffen, oppå kommoden ser jeg en masse blader, gamle, tar dem med til avissorteringsposen i gangen, der ser jeg at det trengs å rydde, setter i gang, finner skitne klær som blir kastet på badet, der henger noen tørre klær som må strykes... fillern, jeg holdt jo på å stryke klær!

  SvarSlett
 8. Det var jammen ein lur måte å få gjort husarbeid på!! Hørest ut som om at du hadde ei fin helg!!

  SvarSlett
 9. Utrolig smart måte å få unna kjedelig husarbeid!!

  SvarSlett
 10. Det der hørtes ut som en smart triks for å få ting unna. Jeg er ganske iherdig når jeg først setter igang med gjøremål og belønner meg selv med kosen etterpå. Ønsker deg en flott og avslappende helg

  SvarSlett
 11. Hei:)Mitt første besøk her inne...Flott blogg!
  Måtte le da eg leste innlegget ditt. Veldig velkjent problem....og for min del med 7! stk rotekopper i hus kan du kanskje tenke deg hvordan det kan se ut....Så dette må eg bare prøve! tusen takk for ideen!
  Ha en fin dag

  SvarSlett
 12. Så lurt! Man må belønne seg selv innimellom for å holde motivasjonen oppe! ;)

  SvarSlett