torsdag 27. oktober 2016

Gratis oppskrift på pulsvarmere.


Ser at riktig mange har vært inne på bloggen og sett på disse pulsvarmerne...og her kommer oppskriften!
De blir finest, syns jeg, når de strikkes i de to garnsortene som er oppgitt. Da blir de mye og litt pusete! Men de kan strikkes i nesten hva som helst annet garn, som passer til pinne nr.4 / 4,5.

Strikk i vei! Av salget i butikken min, vet jeg at dette er fine julegaver! Strikk til en god venninne, datter, barnebarn, mor, nabo, kollega. 
LYKKE TIL 


Picotkant (frem og tilbake på p):
1.p: Strikk rett, 
2.p: Strikk rett.
3.p: Strikk rett til det gjenstår 4 m, disse strikkes slik: 2 r sm, 1 kast, i hver av de 2 siste m strikkes det 2 m = 2 nye m på p.
4.p: Ta 1.m løs av p, 1 r, løft den løse m over, 1 r, og løft den bakerste m på høyre p over den fremste, 2 m er nå felt - deretter strikkes det rett ut p. Gjenta 1. til 4.p.

Pulsvarmer: Legg opp 45 med m på p 4,5 med en tråd Alpakka og en tråd Brushed alpakka silk. Strikk rett med Picotkant over de siste 4 m på p - se forklaring over. Når arb måler ca 18 cm felles maskene av. Sy sammen. Strikk 1 pulsvarmer til
.
Pulsvarmerne blir ca 24 cm lange..Ønsker du at de skal bli kortere eller lengre legger du opp flere eller færre masker. Fell av når bredden på pulsvarmeren når rundt hånden. Rillestrikk blir ganske tøyelig, så pass på at de ikke blir for vide!

LYKKE TIL! Kos deg med herlig myke og varme pulsvarmere.

Joruns garn. Hananveien 93,1529 Moss.    jorunholmen@gmail.com, jorunsgarn.no      95154948

søndag 23. oktober 2016

Julemarked i Moss.

Den lille garnbutikken i Hananveien 93; Joruns garn, arrangerer sitt første store julemarked!

Det er veldig spennende! Vi har ikke hatt all verdens tid på å forberede og legge planer, så her blir alt til etterhvert! 
Viktigst av alt er utstillere og salgsboder nok til å lokke besøkende til plassen, og DET tror jeg vi har klart å få til! Her er både utstillere med masse erfaring og nye spennende første-reis-utstillere på deltakerlista!

Er du i nærheten av Moss/Rygge 19,nov? Kom innom, da vel!! Her blir det mange fine julegaver. Julestemning. Varmt mat og drikke.  Velkommen!