søndag 30. januar 2011

Kariussjerf på strikkemaskin.


Så er det søndag igjen. Ukene flyr med rekordfart. Januar er snart over og dagene begynner å bli litt lengre. Gleder meg til det blir enda lysere, mildere og litt vår i luften.

Kariusskjerfet på bildet har jeg strikket på strikkemaskin. Begynte med å legge opp tre masker. Strikket videre og la ut en maske hver 3. omgang til jeg syntes lengden var ok. Deretter felte jeg en maske hver 3. omgang til jeg til slutt satt igjen med tre masker.
Heklet en pyntekant rundt hele skjerfet og festet en treperle i hver ende.

Her har huset vært preget av at vi har mistet hunden vår.
Jeg fortalte i et tidligere innlegg, at Maja, vår cocker spaniel hadde vært igjennom en operasjon. Hun hadde livmorbetennelse og det så en stund ut som om det skulle gå veldig bra med henne. Men så fikk hun en infeksjon og andre komplikasjoner. Det viste seg at det ikke bare var en betennelse hun hadde hatt i livmoren, men syster som ikke var godartede.
Hun ble veldig syk, nyrene sviktet og det var ikke annet å gjøre enn å la henne slippe å ha vondt.
Veldig trist. Maja var ingen gammel hund, bare litt over tre år. En rolig og snill hund.


lørdag 29. januar 2011

Kort.



Sketchycolors utfordring denne uken. Her er mitt bidrag. Et kort jeg ble gansk fornøyd med. Ikke de helt store krumspringene, men et enkelt og greit kort.
Forside og bakside.





onsdag 19. januar 2011

Gaveeske.


En strålende vakker dag. Noen få minusgrader, hvitrimede trær og en stoooor sol her i Østfold i dag! Burde så absolutt være ute, men så fikk jeg for meg at jeg måtte lage denne gaveesken.
Jobber litt ekstra i min gamle jobb hos Hobbykunst om dagen og stooooortrives. Får så mye inspirasjon og ideer. Det klør litt ekstra i fingrene når man har så mye hobbyting og kreative mennesker rundt seg en hel arbeidsdag!

Ønsker alle som titter innom en riktig god onsdag!

tirsdag 18. januar 2011

Hvitt på hvitt.


Har laget et kort som går helt i hvitt. Hvit kartong på hvit kartong. Organzabådet og knappene er sydd fas på kortet.
Stemplet og tekstet med sølv. Kantene og og skyggen av et hjerte er laget med sølvfarget kalk.
Sketchycolors ha en utfordring. og jeg sendte et bidrag....

Med knapper og glansbilder.


Dette kortet er laget med hvit kartong, litt lys lilla kartong kledd med hvit organza og dekorark med roser. Kanten på rodearket er formet med puncher. Et englebilde, organsabånd og knapper pynter opp. Båndet er sydd fast i den lys lilla kartongen i et litt tilfeldig mønster.
Er ganske fornøyd med resultatet, selv om det kanskje mangler noe?

søndag 16. januar 2011

Pilgrimsvott.

Denne boka hadde jeg tenkt at jeg skulle avbestille, men så glemte jeg det. Og det var egentlig veldig bra. Her er det mange fine oppskrifter med tradisjonelt mønster, brukt i både gamle og moderne utgaver.
Hittil har jeg bare strikket selbuvotter og nå altså pilgrimsvotter. Eller rettere- en pigrimsvott, den neste blir vel påbegynt foran tv i kveld...kanskje.

I går satte jeg meg ned med strikkemaskinen igjen. Det var lenge siden sist, faktisk så lenge siden at jeg måtte lete frem instruksjonsboka for å klare å komme igang!
Har såvidt begynt på et sjal og det har jeg tenkt å gjøre ferdig i dag...
Kanskje kommer det bilde og oppdatering litt senere i dag?

Ha en god søndag!

fredag 14. januar 2011

Lookalike lua.



I går ble denne lua ferdig. Planen var å lage en lue til meg selv, men nei! Den er ikke fin på meg! Blir nok en lue til datteren om hun vil ha den.

I dag har jeg og Maja vært hos veterinæren og stingene etter livmoroperasjonen er fjernet. Nå kan hun begynne å bli med på noen turer igjen. Skal bli godt. Hun har vært ganske sløv av de smertestillende medisinene hun har fått. Men nå håper jeg at hun snart skal være seg selv igjen! Og at hun holder seg frisk!!

Ha en fin helg!



søndag 9. januar 2011

Selbuvotter

Ja, ikke ble jeg helt fornøyd, men de ble ferdige. Nå er det bare å starte på par nummer to for å se om jeg klarer å unngå feilene! Eller jeg lager noe helt annet....
Først må jeg skaffe noe mer garn. Garnet jeg har i lageret kan ikke brukes til selbuvotter, tror jeg. Kanskje jeg skal prøve å rydde litt i hobbysakene og se hva som dukker opp!

Kunne tenkt meg å lage noe helt annet, kanskje finne frem noen perler... eller ull....eller prøve om symaskinen virker enda...?
I morgen starter en ny uke og gode ideer kan plutselig dukke opp. Mandagsklubb er det også. Kanskje noen av jentene har noen spennende prosjekter på gang.

Ha en kreativ uke!

Vintervær.


Tidligere denne uka kom det snø i massevis (husker ikke om jeg tok akkurat dette bilde på mandag?) Og hele uka har det stort sett falt litt snø hver eneste dag.
Men i dag kom varmegrader og litt regn. Og det eventyrlige vinterhvite, ble plutselig grått og trist.
Nå er jeg kanskje ikke aller mest glad i vinter, men det er fint med noen kuldegrader og hvit snø. Mye bedre enn slaps og ishålke i alle fall. Uansett vær- Ha en riktig fin søndag og en flott kommende uke!

Oj da. Enda et englemaskesjal....


Egentlig er jeg ikke veldig glad i å lage samme ting flere ganger. Men englemaskesjal skal det vist bli noen av.
Dette er laget av deilig silkealpakka.

onsdag 5. januar 2011

Selbuvotter.


Siste prosjekt er Selbuvotter! Lenge siden jeg har strikket etter mønsterdiagram, så jeg hadde noen startproblemer, men nå går det så meget bedre.Noen småfeil på den første tommelen, men de skal jammen få være som de er.
Neste par blir helt sikkert mye bedre.

Enda et sjal.


Joda, jeg fikk vist litt dilla på englemasker. Nå er enda et sjal ferdig og dette skal jeg ha selv. Veldig fine og varmer godt selv om de er luftige!

Hjemme igjen.

Maja er hjemme igjen. Formen er litt redusert, men hun spiser og tar en luftetur. Har fått på seg en "body" laget av en gammel t-shirt. Da slipper hun å ha på "lampeskjerm" på hodet. Best å la operasjonssåret være i fred.
Så får vi bare håpe at formen blir bedre når det har fått gått noen dager.

mandag 3. januar 2011

Stakkars Maja.


Lille Maja`n vår er operert igjen.
Sist var det ryggen. Nå er det livmorbetennelse. Krysser fingre og håper hun skal holde seg frisk nå.
Hun skal bli natten over hos veterinæren (kanskje mer).

søndag 2. januar 2011

Et nytt år!

 2011 startet med en utrolig flott dag. Etter mange uker med mange kuldegrader fikk vi se sol, varmegrader på gradestokken og ikke et eneste vindpust gufset seg vei gjennom jakka!

 Ut på vansjøisen bar det med kaffe i termosen og litt ved i sekken til bål.

Ute på en holme traff vi familie og venner, både to og firbente. En god start på et godt år!
Virkelig deilig med en sånn dag.

Til alle som titter innom; Godt nytt år!! Håper 2011 blir et fint og kreativt år!