lørdag 29. august 2009

Håndarbeidsmesse i Moss.

Her sto det tett i tett med telt i går kveld. Vi jobbet i øsende regnvær og fikk opp 17 telt!
I løpet av natten var 13 blåst til pinneved og bare 4 var nogelunde hele.


Jeg og en hyggelig dame fra Hvaler var heldige og kunne dele et telt. Selv om det ble litt trangt om plassen var vi glade for å unne stå litt i le for vinden. For selv om solen tittet frem i dag, ble det en litt kald dag, Det hjalp litt da solen endelig rundet huset vi sto i skyggen av.

Ikke det helt store salget i dag. Men matfestival i sentrum og noen andre tilstelninger tok nok endel av kundene.
Vi stiller på samme sted i morgen også og håper regnet uteblir også i morgen. Og kanskje stilner vinden litt også?


Litt av bordet mitt på messa. Krysser fingre for bedre salg i morgen.
Vi er tre jenter fra mandagsklubben som stiller ut sammen denne gangen. Har hatt en veldig trivelig dag. Koselig å hilse på andre utstillere. Mange av dem har reist rundt på håndarbeidsmesser i mange år. Mens dette er andre gang jeg prøver meg.
Håper det blir mange flere på meg også.

torsdag 27. august 2009

Enda et par sokker.

Ja, det ble et par sokker til. Strikket i samme mønster som "vanilje- sokkene" i et tidligere innlegg.
De ble litt røffere, men er samtidig veldig fine på foten. Denne gangen husker jeg ikke hva slags garn jeg har brukt. Kjøpte et 100g nøste i Sarpsborg i våres og har rotet bort magebeltet! Men det er et sokkegarn og pinnene er str. 2,5.

Messe.

Forbereder meg til messa i helgen. Lørdag og søndag er mange utstillere samlet på Torderød i Moss.
Har ikke laget så mye som jeg hade planer om. Månedene går mye fortere enn jeg tror og august kom brått på meg. Men litt lager jeg jo hver eneste måned, så litt er det da i kurven min. Regner med at det kommer inn flere ting i løpet av kvelden også for mandagsklubben har flere strikkere som også kommer til å legge ut noen av sine ting for salg.

Så har du ingenting å finne på i helgen, er du hjertelig velkommen på Torderød!
Håper bare været blir litt bedre enn det er nå. Vi har nemlig bord ute og det kan bli en både våt og kald helg om det fortsetter som nå! Her øs-pøser regnet ned!

onsdag 26. august 2009

Bursdag

Gratulerer med dagen!!!
I dag er minstegutten 18 år!!! Utrolig hvor fort tiden går.....
En snill, blid og utrolig grei gutt er plutselig blitt voksen!
Syns ikke det er lenge siden han ble født!!! Men jammen har det skjedd mye på 18 år også.

Håper du får en fin dag!

tirsdag 25. august 2009

Vikar i dag.

I dag sitter jeg og passer telefonen og har strikkebagen med. Alle timelister ble registrert i går derfor er jeg "bare" sentralborddame i dag.

Jobben som medarbeider i hobbybutikk fikk jeg ikke. Så nå får jeg begynne å lete for fullt
etter noe annet. Litt lei for at det ikke ble noe av, for sånne jobber vokser ikke på trær. Har lett en stund etter en jobb med mulighet for å være litt kreativ. Men jeg finner nok noe annet spennende. Håper jeg!

søndag 23. august 2009

Sokker i Arwetta

Så var det paret ferdig også. Strikket på pinner 2,5 i deilig, mykt garn. Må prøve å få tak i mer av Arwetta.
Kjøpte med garn da vi var på tur til Læsø tidligere i sommer og angrer på at jeg ikke kjøpte mer!

Mønsteret er fra DROPS. Veldig enkelt, men dekorativt!

Lørdag på hytta.




Svigermor og svigerfar inviterte til sommerfest på hytta for alle oss som hadde feriert sammen i båter på sørlandskysten i år.
Og vi ble servert god mat. Selvsagt mye sjømat siden nesten alle sammen er veldig glade i fisk og skalldyr. Men det ble grillet for dem som ikke er så glad i fisk!
På hytta skal alle trives og ha det bra. Og det hadde vi , både store og små. Litt vind og noe mygg var det denne kvelden, men verandaen er lun og fin så her var alt lagt til rette for hygge og kos.
Tusen takk for god mat og godt selskap!!

lørdag 22. august 2009

Liza Marklund

Ja, så sitter jeg på trappa med både bok og sokker på pinnene!
Må innrømme at jeg leser flere sider enn jeg strikker. Boka er bra og jeg har lest de fleste (kanskje alle ) bøkene til Liza Marklund med Annika Bengtzon i hovedrollen.
Og jeg liker Annika. Hun er et vanlig menneske med opp og nedturer. Skilt småbarnsmamma med jobb som journalist.
Denne boka fenget og jeg har som sagt ikke klart å legge den fra meg. Hun, Liza M er flink til å skildre steder og mennesker og har mye handling i bøkene sine.
Tror ikke jeg har vært like storfornøyd med alle bøkene i serien, men denne er verdt å lese. (I alle fall så langt)
Boka heter; en plass i solen. 465 sider.

Åsa Lindeborg

Ganske tilfeldig kom jeg over denne boka i bokhandelen da jeg skulle på jobbintervju. Var litt tidlig ute og tok turen innom for å se om det var noe nytt og spennende.
En lettlest bok om forfatterens egen oppvekst som skilsmisse barnet som ble boende hos sin far. I Sverige på 70 tallet var det nok ikke så vanlig at far var enslig forsørger og de har nok en noe spesiell livssituasjon.
Jeg sitter igjen med mange følelser etter å ha lukket boka. Føler med Åsa som fikk en anderledes start på livet enn mange. Men er også nysgjerrig på hvordan hun har det, nå som voksen. Hun har tydeligvis lykkes i livet, kanskje på tross av en dårligere start enn de fleste.
Og om hun og faren "mistet" hverandre etterhvert er det ikke noen tvil om at de virkelig var glade i hverandre.
Får noen tanker om at det fins mange drømmer, mange ensomme mennesker og at skjebnen lager mange forunderlige liv.

Mari Jungstedt.

Denne ble med hjem fra ferien i Sverige. Ikke den helt store leseropplevelsen, men grei nok. Krim, det er jo det jeg som oftest leser. Blir noen bøker av samme type i løpet av et år.
Mulig jeg leser flere av serien om jeg skulle ramle over dem.

jentekveld.

Etter Taco og film var det tid for rensekremer og agurk på øya. Jentene koste seg! jeg trakk ut på verandaen og koste meg med en god bok.
Fredagskvelder er herlige!

fredag 21. august 2009

Sjal


Så er enda et sjal ferdig. Eller nesten... Mangler en nål til pynt, men den kommer. Tenkte jeg skulle lage en i stoff denne gangen i steden for å hekle en blomst. De trenger jo ikke være helt like alle sjalene. Dette havner nok på bordet på messa neste helg.
Brukte Cotton Viscose fra drops og strikket på pinne nr. 5,5. Garnet er kanskje litt for lett? Burde nok vært litt mer tyngde i det for at det skal henge riktig.
Men resultatet er helt greit.

Takker for mange tilbakemeldinger og alle kryssede fingre!! Jeg venter fremdeles spent på svar på jobbsøknaden. Og håper jo veldig på at det kommer snart.....

Ønsker alle en riktig fin fredag!!
Posted by Picasa

torsdag 20. august 2009

Sokker og sjal.

Strikker "vaniljesokker" og enda et sjal med opprekksmasker. Vaniljesokkene blir kalt nettopp det fordi de er så delikate i fargen og blir så vakre med enkelt mønster. Bruker Arwetta. Et mykt og godt garn å jobbe med.

Ellers skjer det litt nytt om dagen. Var i jobbintervju i går! Og er veldig spent på om jeg kommer gjennom nåløyet. DET må jeg kanskje vente helt til MANDAG med å få svar på! Og i dag er det bare torsdag....
Så nå virrer jeg litt rundt meg selv, strikker litt, rydder litt og blir liksom ikke ferdig med noe. Sommerfuglene i magen er mange og har store vinger!
Og om noen lurer på hva slags jobb jeg har søkt, så er det som medarbeider i en helt ny hobbybutikk som åpner i Moss. Det må jo være helt topp!! Så jeg krysser fingre og håper alt jeg kan på en positiv tilbakemelding. Om bare dagene kunne gå litt fort.....
Posted by Picasa

tirsdag 18. august 2009

En ny veske.

Så var rutene montert sammen og en veske er blitt til! Jeg har planer om å fore den, men så langt er jeg ikke kommet ennå. (Og nye sokker ligger i strikkeveska og roper på å bli strikket).
Den ble kanske romslig og kan nok brukes til både melk og brød eller et strikketøy.

En liten oppdatering for de som lurer på hvordan det går med Maja. Hun har skiveprolaps og skal være helt i ro i 2 uker. Får smertestillende og betennelsedempende medisiner.
Skal ta nye bilder neste fredag, så får vi se om det er noen bedring.
Veterinæren var ikke veldig positiv og mente hun muligens måtte går på medisiner resten av livet.
Og hun har det nok ikke så bra. Ligger i ro i kurven sin det meste av dagen. Stakkars! Hun er jo vanligvis ikke så masete og urolig. Men det er ikke vanskelig å se at hun ikke har det særlig bra om dagen. Er ikke seg selv i det hele tatt.
Vi får ta tiden til hjelp og krysse fingre for at hun blir bedre!

torsdag 13. august 2009

Fremdeles litt sommer.

I deilig vær på verandaen laget jeg noen flere lapper på tirsdag. Har nå begynt å montere dem sammen! Spent på resultatet.
I alle fall er det deilig å kunne nyte noen sommerdager til. Ferieværet var jo litt så som så. Men en fin sensommer og høst er heller ikke å forakte....Men det skal sies at selv om dagene nå har vært ganske solfylte og varme, er det nesten ikke en eneste dag det ikke regner!! Utrolig!!

I dag skal jeg på veterinærbesøk med Maja. Hun har vondt i ben/ hofte og skal ta noen bilder. Gruer meg litt til det, ja........

tirsdag 11. august 2009

Heklet vest.

Så ble den ferdig!! Jeg fikk tak i et nøste til av Shiny Cotton Løvegarn og heklet ferdig den siste runden med picoter i går. Og resultatet ble veldig bra, syns jeg selv! Her er bilder av den både i kort og lang versjon. Armhullene er laget sånn at vesten kan tas på enten som en lang vest eller en kort bolero.
På bildet i boka syns jeg den korte versjonen var aller finest, men nå som jeg har den ferdig syns jeg den er vel så fin som en lang vest. Denne komme rjeg til å bruke mye!!
Mønsteret fins i boka HEKLING I SOMMERSOL.










Et utrolig vær!!


Sent i går plasket det ned som om himmelen hadde åpnet seg og sluttet å sende ned dråper. Regnet dundret ned og det flommet vann over alt.
Litt lyn og torden fulgte også med, men det var ikke helt i nærheten.
Men i dag har solen tittet frem igjen og det ser slett ikke så værst ut akkurat nå.

søndag 9. august 2009

Vest/ bolero

I boka Hekling i sommersol fant jeg oppskriften til denne vesten og falt pladask! Den måtte jeg bare i gang med så fort som mulig. Valgte et sort bomullsgarn med en "blank" tråd spunnet i garnet.
Men så ble det et nøste for lite da.... og her sitter jeg på en søndag og har bare siste omgang igjen på vesten!!! Innmari kjedelig.


Uka har vært veldig fin. Været kom tilbake med sol og sommer.

I går lånte vi båten til svigerforeldrene og tok en tur i Vansjø.
Det ble en helt super dag. Masse folk og strålende sol, hele dagen.
Men i dag regner det igjen. Jaja da slapp jeg i alle fall vanne blomstene.

Heklet veske.

Av restene etter kjolen og boleroen ble det nok garn igjen til en liten sommerveske. Hadde egentlig tenkt å lage grytelapper, men så er det kanskje morsommere å ha en veske som står i stil til kjolen enn å stå i stil til grytelappene på kjøkkenet!!???
Mangler en knapp og kanskje noe annet pynt før jeg sier meg ferdig med denne. Veska ser liksom for mye ut som en grytelapp......


søndag 2. august 2009

Siste feriedag.

Startet dagen med en omelett med baconbiter, gressløk og kruspersille (fra "krydderhagen" min).
Så ble det ryddet etter snekkerarbeidet som var utført i utleiehytta. Og en kopp te med en god venninne på verandaen har vi også hatt tid til.
Strikket ferdig en klut og heklet to nåleputer.
Joda, søndagen har vær fin. Været var slett ikke værst heller, med sol og varme hele dagen. Nå på kvelden kom det noen regndråper igjen.....
Kluten består slett ikke av noe avansert mønster, men strukturen i strikken gir en god klut.
Jeg legger opp 61 masker i et godt bomullsgarn.
Strikk 1. rad rett.
2. rad strikkes 1 rett og 1 vrang.
De to radene gjentas hele veien.
Som avslutning har jeg heklet fastmasker rundt hele kluten.
Jeg har ikke kjøpt kluter på evigheter. Syns de strikkede er bedre enn kjøpekluter og så får jeg jo akkurat den fargen jeg vil ha!
Nåleputene fant jeg oppskrift på hos Ruth@.

lørdag 1. august 2009

Karius skjerf.

Enda et karius skjerf er ferdig. Lurer på hvor mange jeg har laget?
Dette strikket jeg ferdig mens jeg var på ferie. Heklet kant rundt i går.

Og i dag er vi kommet til august måned.... Syns tiden går rivende fort. Ferien var over på et lite blunk. Snart skal ungene starte på skolen igjen. Jeg skal forhåpentligvis få meg en jobb. Og hverdagene skal gå sin vante gang.
Gleder meg til MANDAGSKLUBBEN kommer igang igjen også... Skal bli spennende å se hva resten av jentene har laget i sommer. Høsten blir sikkert fin med soppturer og kanskje et par turer til med båten.
Huset vi prøver å selge blir kanskje solgt, eller i allfall leid ut?
Joda, det skal bli nok å holde seg i sving med. Antar at høsten kommer til å fyke avgårde den også...